Om oss

Om oss

Anledningen till att bolaget startades 2011, då under namnet Onoterade Aktier Sverige AB, var idén om att skapa en sajt för köpare och säljare av onoterade, svenska aktier. Resultatet av detta blev vår första sajt, Onoterade.nu, som bolaget fortfarande äger och driver. Denna sajt fungerar som en slags elektronisk anslagstavla där man kan registrera sig som medlem, annonsera eller lämna förslag på nya bolag. Medlemsskapet är i nuläget gratis och det gäller även för annonsering på sajten. Under 2018 har vi genomfört en ändring av publiceringsverktyget till WordPress, och då har det tillkommit en del funktioner som exempelvis ett forum för besökare. Onoterade.nu är fortfarande vår huvudsajt.

2013 inleddes nästa fas i och med investeringar (köp och sälj) i olika domännamn och sajter. Efter att ha sysslat med detta under några år, kom följaktligen även idéer på att bygga egna sajter från ”scratch”. I nuläget håller bolaget på att renodla sin verksamhet mot att äga ett fåtal sajter inom lite olika områden. Grundtanken med alla våra projekt är dock att de, på olika sätt, ska skapa mervärde och underlätta för besökarna i deras vardag. Förutom ett stort aktieintresse finns också ett mycket stort travintresse hos ägaren av bolaget. Detta har lett till att vi i nuläget deläger en kallblodstravare vid namn Tin Gnist (läs mer under fliken ”Vår delägda häst”).

Vid bolagsstämman i början av året 2017 var det därför oundvikligt att bolagets namn blev den största frågan. Vår inriktning har förändrats ganska mycket under åren och vi ville hitta något mer passande för vår nuvarande verksamhet. Efter idogt letande fick Gullfaxe bli ett slags symbol för vårt travintresse och Webbinvest talar väl egentligen för sig själv. Namnbytet ger lite inspiration för fortsättningen som vi ser mycket positivt på, och målsättningen är förstås att utveckla både våra befintliga och på idéstadiet varande projekt ytterligare. Välkommen att kontakta oss om det är något som du funderar över!